Winterbanden

Of het nu een zachte of een strenge winter wordt; winterbanden zijn écht nodig. moderne technieken als rembekrachtiging, ABS en ESP werken namelijk pas optimaal bij voldoende grip. Door de speciale rubbersamenstelling van een winterband, behoudt deze bij lage temperaturen ( 7 graden en lager ) de optimale rijeigenschappen. zelfs bij regen, ijzel en sneeuw. Kortom, winterbanden zijn gewoon veiliger.

Neem contact met ons op voor meer informatie of het bestellen van winterbanden.

In Nederland zijn winterbanden  vooralsnog niet verplicht, maar in welke landen wel? Wij zetten de belangrijkste op een rijtje.

In onder andere de volgende landen moet je auto op winterbanden staan:

Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Finland, Tsjechië en Slowakije .

Wanneer precies zijn winterbanden verplicht? In sommige landen (Duitsland, Luxemburg) alleen bij winterse omstandigheden. Zoals sneeuw, ijzel of gladheid. Andere landen stellen winterbanden verplicht in een bepaalde periode, zoals Oostenrijk (1 november – 15 april). En in weer andere landen (Frankrijk, Zwitserland en Italië) alleen als een verkeersbord dat aangeeft.

Gaat u op wintersport? Houd er dan rekening mee dat wanneer u niet op winterbanden rijdt en betrokken raakt bij een ongeval, de kans groot is dat u aansprakelijk wordt gesteld.